Je kent het bekende scenario wel: thuiskomen na een lange dag op werk en het laatste wat op je to-do lijstje staat is boodschappen doen of koken.
We kunnen er niet meer omheen, de laatste aantal jaren zien we de online bestelaantallen van maaltijden en eten alleen maar groeien en dat zal, naar alle waarschijnlijkheid, ook voorlopig alleen maar blijven gebeuren. Echter, met deze groei in gebruik van online platformen om eten te bestellen, komen er steeds meer vragen naar boven; wat zijn de “verborgen” gebreken van de huidige platformen die worden gebruikt?
Online sjoemelen met reviews
Je hebt inmiddels besloten om je eten online te bestellen. Het eerste wat je dan doet is de reviews bekijken van de restaurants waar je mogelijk je eten wilt bestellen. Om maar direct met de deur in huis te vallen: deze reviews zijn helemaal niet geloofwaardig meer. Zo wist reporter Ooba Butler van VICE zich naar de plek van het best beoordeelde restaurant in Londen te werken met een restaurant dat helemaal niet bestond.
Onlangs deed Rambam team zoiets gelijkaardigs met een onderzoek naar recensies van restaurants. Hierbij richtten zij ook een fictief restaurant op met als doel een onvoldoende te scoren. Echter, dit bleek een stuk lastiger dan gedacht! Daarnaast is betalen voor een toppositie ook niet onbekend. Het restaurant dat je bovenaan je lijst vindt, is dus niet altijd het restaurant met de beste reviews of het restaurant wat het beste bij jou als individu past.
Torenhoge commissies
Tussen alle reviews door heb je toch iets gevonden om te bestellen? Maar dat Italiaanse restaurants waar jij zojuist je pizza bestelde moet daar ook iets voor afstaan. Een commissie gaat naar het platform waarop je besteld hebt. Dat is logisch, maar die bedragen lopen bij sommige platformen zo hoog op dat het voor restaurants bijna niet meer rendabel is om online te verkopen, met alle gevolgen van dien. Ontevreden restauranteigenaren gaan op zoek naar alternatieven, maar dit blijft een lastig gegeven met enkele grote spelers die de markt domineren.
De transactie
Je hebt betaald voor je pizza. Dat geld verdwijnt direct uit je rekening. Je zou denken dat je geld rechtstreeks over wordt gemaakt naar het restaurant dat je pizza gemaakt heeft, toch? Je geld komt echter bij het platform terecht dat het pas uitbetaald aan de restauranthouder na een tijdje.
De platformeconomie volgens Bistroo.nl
Bij Bistroo.nl heeft de restauranteigenaar en de producent het heft in eigen handen. Wij mengen ons niet in het prijs- of promotiebeleid, betalen restaurants en producenten direct uit en hanteren een lage commissie — en dat zal ook zo blijven. Wij faciliteren in plaats van te dicteren! Daarnaast worden consumenten in de toekomst beloond als zij bereid zijn hun data te delen of gewaardeerde en geverifieerde reviews te schrijven.
Bistroo.nl faciliteert de volledige voedsel ervaring voor jou! Online eten bestellen onder eerlijke voorwaarden. Meer weten? Volg ons nu op onze socials!